Selasa, 16 Ogos 2011

PENYAKIT CINTA???

penyakit yg disebabkan empat unsur iaitu spiritual,fizikal, mental dan emosi.Yang paling jelas ialah emosi.Orang bercinta selalu emosinya sakit,terganggu tak stabil dan emosinya mudh terbelah.
   menurut pakar,emosi yg baik akan myebabjan anda penyanyang,periang,berfikiran terbuka ,prihatin ,memahami perasaan org lain ,bertimbang rasa ,pemurah dan kreatif.


   bila anda bercinta,anda bnyak dpengaruhi oleh emosi.Cinta anda okey,emosi anda okey.
cinta anda banyak dan x okey,emosi anda juga jadi tak okey.Orang yg emosinya tak ok,mdh kena pnyakit antaranya mudah mengantuk ,selesema ,mudah mndpt batuk ,ikut perasaan,khayal,hilang kesedaran serta terburu buru.


 itu penyakit jelas pada fizikal.Perasaan juga jd negatif ,antaranya suka merajuk ,pemarah ,sensitif ,serius ,suka membenci ,mudah sedih dan dengki.


    Cinta lahirnyabersama manusia.Mnusia dilahirkan bersama perasaa yg mahu dicintai.Ia murni,suci dan tulus.Tanpa cinta,manusia tidak boleh hidupNabi adam a.s rasa sunyi wktu berseorangan di syurga,maka dia minta pasangan.maka ALLAH menjadikan Hawa.Dengan adanya Hawa,maka tenteramlah aty  jiwa seorang lelaki .
   Begitulah hakikatnya Cinta!


   orang yg cintanya betul,positif, kuat semangat,tinggi keyakinan ,tetap pendirian ,bijak , boleh memotivasikan org lain, ada ciri -ciri kepimpinan ,kreatif , holisti dan peka dalam keadaan ,boleh membaca suasana.
  Mindanya mampu mjdi kuat.minda kalau kuat semula jdi akan mudah igt,konsentrasi,bekerja dgn perancgan,sistematik,kuat berfikir ,objektif ,pintar ,pemikiran kritis ,logikal ,displin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan